Whiz ball trade-stimulator / counter-game ferdighets spilleautomat fra Pace Manufacturing Co.

0
21Whiz ball : Spilleautomat fra Pace Manufacturing Co.
Denne modellen ble produsert fra slutten ca 1930.
Maskinen som vises her; ble produsert i et begrenset antall på 1990-tallet. Laget med de samme støpeformene -og produksjonsutstyret som over 60 år i forveien.
Det er et ferdighetsspill ( i motsetning til f.eks. enarmede banditter hvor det handler kun om flaks).
Målet for spillingen er å oppnå mest mulig poeng ved å skyte kuler inn i spillefeltet; og med ferdighet; bruke akkurat passe med skytekraft til å treffe poenghullene som gir mest poeng. Langt lettere sakt enn gjort !

Det benyttes amerikanske 1 cent mynter.
Maskinen kan stå på benk eller henges på vegg.
Målene på maskinen er beskjedne .

Brukes slik:
(1) En mynt slippes på myntinnkastet.

(2) Myntpåkastet gjør det mulig å vri på et håndtak på siden av maskinen; som frigjør 5 kuler som er tilgjengelige for spilleren ved spillstart.

(3)Spilleren skyter en og en kule ut i spillefeltet, ved å bruke det fjærbelastede håndtaket på høyre side av maskinen. Hullene som kulen kan treffe gir hhv. 10, 20, 30, 40 eller 50 poeng pr kule. Hullet som er absolutt lettest å treffe; er “ut”-hullet; som gir 0 poeng.
Etter spill av en kule; havner kulen i et synlig vindu under playfield`et med kolonner for hver av poengsummene.
F.eks har man truffet to kuler i “10”-hullet og tre kuler i “20”-hullet; har man mao til sammen 80 poeng.

(4) Frustrert over lav poengsum, putter man på ny 1-centmynt med håp om bedre resultat neste gang 😉

Denne typen spilleautomater kalles “tradestimulator`s”. Disse var utplassert ved landhandlerier, puber, jernvarehandleren, frisører, bar`er, veikroer( diner `e osv. i USA i etterkrigstiden. Var en kjærkommen ekstra-inntekt for innehaverene.
Det var forskjellige lovgivninger -og regler i de ulike delstatene og områdene i USA ift. lovligheten av spilleautomater. Alt fra totalforbud til det helt liberale.
Et type regelverk innebar bla. at spilleautomatene ikke skulle utbetale direkte fra maskin; eller i klingende mynt; men at utbetaling skulle skje via eieren av lokalet/operatøren. Gevinst kunne være alt fra pengeutbetaling til gevinster i form av vareutbetaling som peanøtter, sigaretter, brus, øl, sukkertøy osv.

Nguồn: https://tinthanhmobile.com/

Xem thêm bài viết khác: https://tinthanhmobile.com/game/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here